Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

L' ARC EN CIEL


Oι L’ arc en ciel ξεκίνησαν την καριέρα τους περίπου πριν 15 χρόνια σαν ένα «κανονικό» Visual Kei συγρότημα από την Osaka, με την εμφάνισή τους να συμπεριλαμβάνει εντυπωσιακά κουρέματα, πολύ make-up και γυναικείες ενδυμασίες. Ωστόσο, κατα την διάρκεια αυτών των 15 ετών, μετατράπηκαν από μια ταπεινή visual kei μπάντα σε ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της Ιαπωνίας.

Με την rock μουσική τους καταφέρνουν και γοητεύουν πολύ κόσμο, εντός και εκτός Ιαπωνίας (Ευρώπη και Αμερική). Τα περισσότερα κομμάτια τους γράφουν ο τραγουδιστής, Hyde (στίχοι) και ο μπασίστας και αρχηγός του συγκροτήματος, Tetsu (μουσική), αν και τα υπόλοιπα μέλη συμμετέχουν επίσης στη σύνθεση τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Οι L'Arc~en~Ciel σχηματίστηκαν τον Φεβρουάριο του 1991, από τον Tetsuya Ogawa, μπασίστα και αρχηγό του συγκροτήματος. Την υπόλοιπη μπάντα αποτελούσαν ο Hyde (ο οποίος αποκαλούνταν Hide εκείνο τoν καιρό) ως τραγουδιστής, ο Hiro στην κιθάρα και ο Pero στα ντραμς. Το όνομα L'Arc~en~Ciel επέλεξε ο Tetsu, και είναι βασισμένο σε μια ταινία που είχε δει. «L' Arc~en~Ciel» στην κυριολεξία σημαίνει "η αψίδα στον ουρανό", όπως και "ουράνιο τόξο".

Ο κιθαρίστας Hiro εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1992. Αντικαταστάθηκε από τον Ken, παιδικό φίλο του Tetsu. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, έφυγε και ο ντράμερ Pero, και έτσι ο Tetsu διάλεξε τον Sakura για αντικαταστάτη του. Τον είχε δει σε μια συναυλία και τον κάλεσε παρ’ όλο που δεν τον γνώριζε αρκετά καλά. Εκείνος δέχτηκε να παρακολουθήσει τους L'Arc~en~Ciel και αποφάσισε να συμμετάσχει, το 1993. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, "Dune".

Όμως, μερικά χρόνια αργότερα, το 1997, ο Sakura συνελήφθη για υπόθεση σχετικά με ναρκωτικά και αποφάσισε να εγκαταλείψει τους L'Arc~en~Ciel. Ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα,το συγκρότημα επανήλθε με ντράμερ τον Yukihiro (πρώην Die στους Cries, πρώην Zi:Kill). Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ήδη κυκλοφορήσει 4 δίσκους, ενώ με τον Yukihiro κυκλοφόρησαν άλλους 4.

Το 2001 κυκλοφόρησαν μια συλλογή από singles, "Clicked Singles Best 13". Μετά από αυτό, σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους και κάθε μέλος ασχολήθηκε με την προώθηση της προσωπικής του καριέρας. Την ίδια στιγμή που οι fans τους άρχισαν να χάνουν τις ελπίδες για το αν θα ξαναδούν τους L'Arc~en~Ciel μαζί, ανακοίνωσαν ένα νέο single και μερικούς μήνες αργότερα κυκλοφόρησαν ένα album, το "Smile", πρός μεγάλη χαρά των οπαδών τους.

Τώρα, με την κυκλοφορία του νέου single "Jiyu e no Shoutai" τον Ιούνιο του 2004, και με την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Otakon 2004 στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι fans τους ανυπομονούν να παρακολουθήσουν τις μελλοντικές δουλειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου